35

‘Romneymegaprayer’ moet Republikein naar de troon stralen

Obama krijgt een andere 'lift' naar het presidentschap. Comedian Chris Rock weet hem te presenteren als de 'enige witte' president

De laatste dagen voor de Amerikaanse verkiezingen is een nek-aan-nek-race tussen Romney en Obama. De democraat heeft een nipte voorsprong op de republikein, een klein verschilletje van nog niet eens 2 procent dat wel eens via hogere machten weggewerkt zou kunnen worden. De website ‘Romneymegaprayer’ roept Romney-fans daarom op aanstaande maandag in groepsgebed te gaan om Romney naar de troon te stralen.


Obama pakt het anders aan. Hij krijgt een ‘lift’ van comedian Chris Rock. Geheel in stijl met humor die van Obama zelf zou kunnen zijn. Rock roept op te stemmen op de enige witte president van Amerika. Dat snap je als je de familiefoto’s van beiden onder ogen ziet…

Daarentegen oogt de Romneymegaprayer serieuzer. De bezoeker van de pro-Romney site moet in drie stappen overgehaald worden mee te doen aan een groepsgebed. Iets minder dan 75 procent van de Romney-fans is christelijk. Ook de bijbel is er duidelijk over: Met een groepsgebed kun je alles bereiken. En, er is maar een nipt verschil te overwinnen.

Het gebed zal aankomende maandagavond, de nacht voor de verkiezingsdag, plaatsvinden om 21.00 uur (16.00 uur Nederlandse tijd).

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)