Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ron Meyer nieuwe voorzitter SP

  •  
28-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
sp_300_01.jpg
SP-leden verkiezen op congres Meyer boven Sharon Gesthuizen als opvolger van Jan Marijnissen
Ron Meyer is de nieuwe voorzitter van de SP. Daarmee neemt de Limburger het stokje over van partij-icoon Jan Marijnissen die de functie sinds 1988 bekleedde. Dat werd zaterdagmiddag op het SP-congres bekend.
De leden van de SP hadden de keuze uit gedoodverfde favoriet Ron Meyer en zijn opponent, Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. Hoewel Meyer zijn winst via open verkiezingen heeft behaald, stond al vrijwel vast dat hij de nieuwe voorzitter zou worden. Meyer, door het partijbestuur aangedragen, zou alle steun en hulp hebben gekregen vanuit datzelfde bestuur terwijl Gesthuizen haar campagne op eigen kracht moest voeren.
sp_300
Uiteindelijk stemden 529 leden voor Meyer als nieuwe voorzitter. Gesthuizen had na de definitieve telling 370 stemmen. Volgens Meyer is van enige wrijving binnen de partij overigens geen sprake. ‘De SP is meer dan de som der delen,’ aldus de nieuwe voorzitter. ‘Onze teamgeest maakt het verschil. We gaan schouder aan schouder naar buiten.’ 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.