Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rooms-Katholieke Kerk in Spanje geeft eindelijk misbruik toe

  •  
19-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
11915268494_4e38acb50f_z
Na jarenlange kritiek op het stilzwijgen van de Spaanse Rooms-Katholieke kerk over seksueel misbruik van minderjarigen door geestelijken, spreekt zij zich nu uit. Voor het eerst geeft de kerk nu openlijk toe dat priesters en andere functionarissen binnen haar gelederen grote misstappen hebben begaan. Ricardo Blázquez, voorzitter van de Spaanse bisschoppenconferentie, liet in Madrid weten dat zijn kerk de gevallen van misbruik erkent en een eind wil maken aan deze praktijken. Hij deed dit bij de opening van de 112e plenaire vergadering van de bisschoppen.
Vorige maand deed de Spaanse krant El País nog uit de doeken hoe de kerk decennialang misbruikschandalen verdoezelde. Wegens misbruik van 88 minderjarigen zijn 33 priesters in Spanje veroordeeld in de afgelopen 30 jaar. Paus Franciscus laat de voorzitters van alle bisschoppenconferenties naar Vaticaanstad komen om oplossingen te bedenken hoe het misbruik kan worden tegengegaan. Eind februari moet dit gaan gebeuren.
Cc-foto: Luscofusco
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.