Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roosh V gelast bijeenkomsten vrouwenhaters af

  •  
04-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
CaWeSjeW0AAiP99
De ‘pick up artist’ Roosh V, berucht vanwege zijn pleidooi om verkrachting te legaliseren, heeft de voor zaterdag wereldwijd geplande bijeenkomsten afgelast. Ook in Amsterdam en Utrecht stonden dergelijke meet ups van zijn beweging ‘Return of the Kings’ op de agenda. In een verklaring op zijn website zet de zelfverklaarde ‘masculinist’:
"Ik kan niet langer de veiligheid en privacy garanderen van de mannen die er op 6 februari bij willen zijn, vooral omdat de meeste bijeenkomst niet op tijd besloten gemaakt kunnen worden. Alhoewel ik mannen die toch bij elkaar willen komen niet kan tegenhouden, zullen er geen officiële Return of the Kings meetups zijn. Alle locaties zijn uit het overzicht verwijderd. Mijn excuses aan alle deelnemers die ik met mijn beslissing teleurstel."
De bijeenkomsten zouden in veel gevallen op straat plaatsvinden, in Utrecht bijvoorbeeld op het Neude. Dat Roosh V de bijeenkomsten afgelast wegens veiligheidsredenen is nogal typisch omdat vooraf juist vrouwen gewaarschuwd werden voor de meetups van potentiële verkrachters. “Ga nergens in je eentje heen.” Op tal van plaatsen werden protestbijeenkomsten gepland tegen de samenscholing en de denkwereld van Roosh V. In Australië kondigden autoriteiten maatregelen aan en in het Verenigd Koninkrijk werden in korte 80.000 handtekeningen verzameld tegen de eventuele komst van Roosh V.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.