Laatste update 21:31
153

Virtuele verkrachting, is dat niet een te heftige term? Hertzberger geeft antwoord

Columnist Rosanne Hertzberger heeft een mooie FAQ opgesteld om het iedereen wat makkelijker te maken. De hele kwestie rondom GeenStijl en de oproep aan adverteerders om zich nog eens achter de oren te krabben over adverteren op de seksistische website, roept kennelijk nogal veel vragen op. Zo is het voor sommigen onduidelijk waarom er wordt gesproken over virtuele verkrachting, wanneer reageerders dingen schrijven als “ik zou haar doen. Ik zou haar overdwars in alle gaatjes nemen. Lekker langzaam volpompen. Om daarna keihard dr mond over mijn keiharde lid te trekken. Hard duwen op dat hoofd. Kokhalzend krijgt ze mijn warme zaad. Hmmm”, in een topic waarin GeenStijl vraagt of je de betreffende vrouw zou doen. Logica, het is niet ieders sterkste punt. En dus heeft Hertzberger een aantal vragen op een rij gezet. Op haar website geeft ze antwoord op vragen als:

“Maar maar maar die vrouwen die hebben het er toch zelf naar gemaakt? Het is gewoon hun verdiende loon! Of “get out of the kitchen” zoals Ebru Umar het noemt.” En “Maar maar maar het zijn toch de reaguurders, niet GeenStijl zelf die de ergste opmerkingen maken?” En “Maar maar maar er heeft ook weleens een blote bil op NRC gestaan!”

Eén van de ondertekenaars van het opiniestuk in NRC Handelsblad en op de Volkskrant-site is Katja Schuurman. Omdat zij in het verleden “uitdagend” de cover van het mannenblad Esquire heeft gesierd, zou het ongeloofwaardig zijn dat zij tegen seksisme strijdt. Hoe het één – uit vrije wil en eigen keus deelnemen aan een fotoshoot – in relatie staat tot de digitale verkrachting op GeenStijl is niet bepaald duidelijk. Het is een beetje hetzelfde als het slachtoffer van een verkrachting of aanranding betichten van medeplichtigheid omdat ze een te kort rokje aanhad of te veel gedronken had. Maar ja, logica hé…

Geef een reactie

Laatste reacties (153)