32

Roseanne Barr: Arjan El Fassed is een nazi

Wat begon als het uitschelden van oud-Kamerlid Arjan El Fassed, oprichter van de website Electronic Intifada, loopt compleet uit de hand ... Is dit dronken twitteren, of gewoon dom?

Roseanne Barr, wie kent de voormalig zwaarlijvige Amerikaanse actrice en komiek, van de gelijknamige sitcom Roseanne niet? Op Twitter noemt ze oud-GroenLinks-Tweede Kamerlid Arjan El Fassed een nazi omdat hij de oprichter is van de website Electronic Intifada. El Fassed, zelf van oorsprong Palestijn, biedt op de website de ruimte aan kritische analyses van het Israël-Palestina conflict. Roseanne klopt zich op de borst omdat ze heeft ‘onthuld’ dat El Fassed de oprichter van de website is. Informatie die overigens al lang gewoon op Wikipedia te vinden was.

Al gauw werd Roseanne verteld dat het misschien niet zo slim is om dronken te twitteren, maar dat was slechts olie op het vuur gooien. De oud-actrice gaat direct verder en noemt álle Nederlanders voor het gemak nazi’s, want Nederlanders hebben Anne Frank gedood. Anne Frank overleed aan de gevolgen van vlektyfus omdat ze in een nazi-concentratiekamp zat, omgebracht door de naz’s die haar en anderen in de kampen stopten in de barre omstandigheden, vermoedelijk verraden door Nederlanders. 

Een bloemlezing van de timeline van Roseanne, die haar komedie nu wel heel erg tot het uiterste drijft: 

Wanneer Roseanne fijntjes wordt gewezen op het racisme in eigen land, door de fictieve ZM Willem-Alexander, krijgt Zijne Majesteit een simpel antwoord: ‘Fuck u’. Maar ook daar heeft Wimlex een antwoord op:

Geef een reactie

Laatste reacties (32)