32

Rosenmöller voelt zich ‘gebruikt’ door Nova en GMNL

Oud-leider GroenLinks boos op Twan Huys en Arie Boomsma 

Paul Rosenmöller, programmamker bij de IKON, stelde kritische vragen aan Femke Halsema voor zijn serie interviews met lijsttrekkers. Prompt werden die gebruikt als munitie door Huys en Boomsma. Niet vanwege de antwoorden maar vanwege de vragensteller.

De Volkskrant schrijft: 

Zo vroeg Rosenmöller of het wel ‘links en sociaal’ is om het ontslagrecht te versoepelen en de duur van de WW te verkorten. Vragen zoals hij ze aan elke lijsttrekker stelde, zegt hij.  (…) Maar het interview kreeg een staartje toen Huys woensdag in Nova Politiek tegen Halsema zei dat het leek alsof Rosenmöller ‘het heel erg oneens was met het verkiezingsprogramma’. Verder noemde Huys het een ‘clash’ en een ‘verkrampte situatie’, omdat Rosenmöller en Halsema elkaar met u aanspraken. Rosenmöller: ‘Maar als de camera’s uitgaan, is Twan ook de eerste om gewoon Femke te zeggen. Dat doen alle journalisten.’

Rosenmöller, die van 1994 tot eind 2002 fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer was, liet zich de afgelopen jaren nooit uit over de koers van de partij. Maar nu verbreekt hij zijn zwijgen omdat het optreden van zijn ‘collega-interviewers’ hem daartoe dwingt.

Ook presentator Boomsma van Goedemorgen Nederland haalde het interview aan, toen hij in gesprek met Halsema zei dat Rosenmöller, ‘een icoon van de partij’, van mening was dat GroenLinks naar rechts was opgeschoven.
‘Hij deed er nog een paar schepjes bovenop. Toen ik dat zag, dacht ik: het moet niet gekker worden’, zegt Rosenmöller. ‘Ik word ten onrechte gebruikt, in een beslissende fase van de campagne. Bovendien klopt er niks van. Ik sta volledig achter de lijn van GroenLinks, en vind het partijprogramma juist érg sociaal en links. Ik voel me min of meer gedwongen dat nu, hardop, te zeggen.’

Rosenmöller stemt woensdag GroenLinks.

Op de site van de Ikon staat de hele serie ‘Paul Rosenmöller en de lijsttrekkers’ 

Geef een reactie

Laatste reacties (32)