Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdam de gelukkigste stad van Nederland

  •  
08-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Hoe de stad er uit ziet, de publieke ruimte, bevalt de inwoners van Rotterdam zo goed – 93 procent is er content mee – dat ze er het hoogst mee scoren in Europa. Eenzelfde ongekend hoog percentage is tevreden over het wonen in de stad. Maar ook in andere opzichten zijn de Rotterdammers zeer tevreden. 85 procent is bijvoorbeeld zeer tevreden over het openbaar vervoer, ook daarmee behoort de stad tot de top van Europa. De metro en tram zijn zelfs zo populair dat deze voorzieningen in de Maasstad zonder subsidie kunnen draaien. In een overzicht van gelukkigste steden opgesteld in opdracht van het directoraat Regionale en Stedelijke Planning van de Europese Commissie, staat Rotterdam als enige Nederlandse stad in de Top 12. Groningen staat twee plaatsen lager en Amsterdam eindigt als op twee na laatste in het overzicht.
Een ruime meerderheid van de Rotterdammers (73 procent) is van mening dat de aanwezigheid van buitenlanders goed is voor de stad. Kopenhagen voert wat betreft kosmopolitisme de top aan, daar juicht 90 procent van de inwoners de aanwezigheid van vreemdelingen toe. Merkwaardig, of misschien juist niet, is dat voor Rotterdammers veiligheid nog steeds de belangrijkste issue is. Dat is verder alleen in notoire gangstersteden als Luik en Marseille zo.

Meer over:

rotterdam, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.