Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdam is klaar met getreuzel rijk, neemt schulden toeslagenouders over

  •  
07-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
Rutte en Van Huffelen praten met toeslagenouders op Catshuis

© DEN HAAG - Gedupeerden bij het Catshuis voor een gesprek met gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire. De ouders zijn onterecht aangemerkt als fraudeur en moeten tienduizenden euro's kindero

Rotterdam neemt komende week de schulden over van inwoners die slachtoffer zijn geworden in het toeslagenschandaal. Volgens de gemeente duurt het te lang voordat het rijk de problemen oplost, meldt de NOS.
"”Deze mensen leven vaak al jaren van het bestaansminimum. Elke dag langer wachten, is onacceptabel”, zegt de Rotterdamse wethouder schuldenaanpak Michiel Grauss (ChristenUnie/SGP). (…) “We weten dat ze gedupeerd zijn, dat ze recht hebben op 30.000 compensatiegeld en ze zitten al in een lopende regeling. Dus we hoeven niet meer van alles te regelen met de schuldeisers, die afspraken zijn allemaal al gemaakt.”"
Binnen enkele dagen hoopt Rotterdam de eerste vijftig toeslagenouders uit de brand te helpen. Het gaat om mensen die nu in de schuldhulpverlening zitten. Zij krijgen een brief waarin staat dat ze schuldenvrij zijn. De gemeente verwacht dat er uiteindelijk 250 tot 400 Rotterdammers in aanmerking zullen komen voor hulp van de stad.
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.