Laatste update 08:20
41

Rotterdam wacht niet op Den Haag, breidt collectieve zorgpolis uit

Alle inwoners van Rotterdam met een inkomen tot maximaal 130 procent van het minimumloon, zouden vanaf 2019 aanspraak kunnen maken op een collectieve zorgverzekering voor Rotterdammers. Het college van B&W stelt dat voor in de uitbreiding van een reeds bestaand plan.

Rotterdam biedt sinds 2013 al een zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Met de uitbreiding komen ook middeninkomens straks in aanmerking voor de collectieve verzekering. Het contract met VGZ loopt volgend jaar af, het Rotterdamse college hoopt de uitbreiding in een nieuw contract te onderhandelen.

In dit VGZ-pakket is het eigen risico niet 385 euro zoals het wettelijk eigen risico, maar 50 euro. Ook is fysiotherapie meeverzekerd en de eigen bijdrage in de thuiszorg en Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning). De maandpremie is 160 euro, de gemeente Rotterdam betaalt 10 euro mee aan de zorgverzekering voor inwoners met een inkomen tot 110 procent van het bijstandsniveau. Dat komt dus boven de tegemoetkoming vanuit het Rijk.

Wethouder De Jonge legt uit:

Het afschaffen van het eigen risico kost miljarden. Dat zie ik dus niet gebeuren. Wel hoop ik dat het eigen risico omlaag kan, dat is ook gunstig voor de betaalbaarheid van de Rotterdam-polis.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)