31

Rotterdam wil blowen verbieden

PvdA: "Dagelijks blowen is niet normaal"

De coalitiepartijen CDA en PvdA willen burgers de vrijheid om te blowen afnemen. CDA wil het op straat totaal verbieden, PvdA wil het genot ‘inperken’.


Het Rotterdamse CDA wil het blowen op straat verbieden en jongeren die blowen door stadstoezichthouders laten aangeven bij hun ouders die dan een vermaning krijgen, zegt lijsttrekker Wubbo Tempels (50). “Het misverstand is dat ouders vaak denken dat blowen niet veel zo kwaad kan. Maar de blowtjes van nu zijn tien keer zo zwaar vergeleken met de tijd dat de ouders ze rookten.”
Ook wil de partij de helft van de coffeeshops in de stad, waar reeds veel coffeeshops op last van de gemeente gesloten zijn, dicht hebben.

De CDA-lijsttrekker wil dat mensen die op straat een joint roken beboet worden. TV Rijnmond constateert dat een soortgelijk verbod in de aangrenzende gemeente Albrandswaard sneuvelde omdat het niet te handhaven bleek. Voor het CDA is dat echter geen beletsel.

Ook PvdA-lijsttrekker Dominic Schrijer gaat mee in de anti-softdrugs retoriek maar wil het verbod op genot beperken tot bepaalde plekken. “Blowen op straat geeft overlast, net als het drinken van sterke drank op straat. Daarom moeten we dat op bepaalde plekken in de stad niet meer toestaan,” aldus Schrijer.

 cc-foto: marie-ll een blowverbodsbord in de Rotterdamse Blijdorp Zoo

Geef een reactie

Laatste reacties (31)