169

Rotterdammer doet toch aangifte tegen schoppende agente

Eerder: Agenten worden niet geschorst ... Rotterdamse agente beukt er flink op los bij arrestatie dronken man

De politie Rijnmond is in verlegenheid gebracht door een video waarin te zien is hoe een agente een ogenschijnlijk weerloze arrestant zonder duidelijke reden schopt en slaat. Het korps gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd. Volgens de agenten gedroeg de straalbezopen man zich agressief, maar ooggetuigen spreken dat tegen.

Update donderdag

De man die zondag in Rotterdam door een agente werd geschopt, heeft aangifte gedaan, zo meldt de NOS. Het OM is een onderzoek gestart en denkt dat snel af te ronden.

Eerder, update woensdag 12.15

De Rotterdamse agente en haar collega worden vooralsnog niet geschorst. Ze zijn ondervraagd en daaruit zou niet duidelijk zijn waarom ze zo hard hebben opgetreden. Volgens de politie zijn er tegenstrijdige verklaringen. Zo lang het onderzoek niet is afgerond blijft het tweetal dus gewoon aan het werk.

De NOS meldt:

De man staat in het filmpje tegen een gebouw geleund. Hij verzet zich niet en lijkt ook niet gewelddadig. De agente benadert hem samen met een collega en schopt hem in zijn kruis. Als hij in elkaar zakt, schopt ze hem nog een paar keer.

Volgens verslaggever Kees van Dam neemt de korpsleiding de zaak hoog op (video). In een interview zegt korpschef Anja Melis dat ze pas met een oordeel wil komen als ze precies weet wat de toedracht was. De man zou zich volgens de politie van het hele incident niets herinneren. Hij heeft zijn roes uitgeslapen in een cel.

De man die het voorval filmde verklaarde tegenover RTV Rijnmond:

De politie wil misschien laten geloven dat er voordat ik ben gaan filmen door die man iets is gedaan maar dat klopt niet. Integendeel zelfs, de politie heeft hem toen nog met de wapenstok geslagen. Hij is eerst in zijn lichaam gepord en daarna geslagen. Hij was echt weerloos. Ik heb het allemaal gezien en het geweld was echt onnodig. Die arme man verzette zich niet en had ook op een andere manier behandeld kunnen worden. De agente is er later nog op aangesproken door mensen die alles hebben gezien. Ze antwoordde dat de omstanders daar niks mee te maken hebben.

Het drama vond plaats op de Riederlaan (map) op Rotterdam-Zuid. Woensdagochtend begint de politie een onderzoek naar de zaak.

Geef een reactie

Laatste reacties (169)