Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdammer zamelt jassen in voor daklozen na schandtweets politie

  •  
07-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
jassen
Enkele agenten van de politie Rotterdam Centrum scheppen er een bijzonder genoegen in dakloze mensen nog een trap na te geven én daar vervolgens op twitter over op te scheppen. Rotterdammer John Hijnen kon het niet aanzien en besloot tientallen jassen in te zamelen voor daklozen.
Zaterdag haalde Hijnen meer dan honderd jassen op, die hij verzamelde voor het hoofdpolitiebureau aan het Doelwater. Het Leger des Heils deelt de jassen uit bij de opvang aan de Westzeedijk in Rotterdam.
Eerder heeft GroenLinks Aboutaleb op het matje geroepen door vragen te stellen over het gedrag van de politie, die niet alleen daklozen lastigviel maar er over opschepte op Twitter. Door de ophef op sociale media is de partij gaan ingrijpen.
Vorig jaar maakten de agenten ook al geen vrienden op twitter. Nadat ze meerdere malen daklozen ’s nachts uit hun slaap hadden gewekt wegens het ‘veroorzaken van overlast’, werden zij door de agenten ook nog herkenbaar op de foto gezet voor op twitter.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.