Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdams Lezersfeest schrapt Koelman

  •  
09-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lfeest.jpg
Organisatie grootste leesevenement van Nederland vreest chaos
Columnist Luuk Koelman is van het programma geschrapt voor het Lezersfeest, een groot evenement dat jaarlijks wordt gehouden en zaterdag plaatsvindt. De organisatie vreest ongeregeldheden rond een optreden van de kwetsende auteur. Eerder al trok dagblad Metro, onderdeel van TMG, een column van Koelman terug na een storm van protest.
Koelman schreef een satirische column waarin hij zich voordeed als Mariska de Haas, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en excentriek katholiek. In de column richtte hij zich met kwetsende woorden tot de ouders van Tim, een jongen die zich van het leven benam omdat hij gepest werd. Die column leidde vervolgens  tot een storm van protest. 
De organisatie van het Lezersfeest , een manifestatie waar tientallen auteurs aan meewerken, wil naar aanleiding van de rel niet meer dat Koelman optreedt.
Volgens de organisatie van het Rotterdamse Lezersfeest is de aanwezigheid van Koelman geschrapt na overleg met hem en met Metro. In plaats van hem treedt Ebru Umar extra op. Zij is ook columnist bij het gratis dagblad.
Foto: Bibliotheek Rotterdam / Fred Ernst

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.