Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdamse agent mept autistisch slachtoffer

  •  
06-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
719 keer bekeken
  •  
rdam_300_02.jpg
Update: Moeder meldt zich in de comments ... Opnieuw verontwaardiging over politieoptreden
Op YouTube is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe de politie onder protest van familieleden een autistische man in de boeien slaat. De man had volgens getuigen juist voorkomen dat zijn kind werd aangereden door een auto. Hij reageerde afwerend ‘raak me niet aan’ toen de politie arriveerde. Een politieagent schold hem vervolgens uit en sloeg de man, aldus de getuige die het voorval filmde en het eerder deze week op YouTube plaatste. De man is afgevoerd.
Update zondag 15:05
In een reactie op Joop het verhaal van de moeder van de gearresteerde jongen, Serge. Ze vertelt dat het begon met een parkeerincident. Haar zoon heeft daarbij een kindje van 8 jaar gered van een aanrijding maar werd even later zelf aangereden door de bestuurder. De gearriveerde politie adviseerde Serge aangifte te doen van poging tot doodslag. De jongen wilde daarop zijn autipas pakken, dat is een pasje waarmee aangetoond wordt dat de drager autistisch is. Op de pas wordt de stoornis in het kort toegelicht, evenals enkele aanwijzingen gegeven voor de omgang met autisten. Een agent stond hem niet toe dat pasje te halen en pakte hem beet. Daarop escaleerde de zaak. Serge heeft een nacht in de cel doorgebracht, net als de bestuurder, aldus de moeder.
RTEmagicC_autipas-1.jpeg

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.