Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdamse agenten stuurden racistische appjes na moord op scholiere

  •  
24-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
257 keer bekeken
  •  
Design College, dag na schietpartij

© ROTTERDAM - Het Design College, een dag nadat er een 16-jarige meisje werd doodgeschoten. De schietpartij had plaats in de fietsenstalling van de school aan de Essenburgstraat. Een 31-jarige

Vijf Rotterdamse agenten die vorige maand zijn berispt vanwege het versturen van racistische berichten, blijken ook discriminerende berichten te hebben verstuurd over de moord op Hümeyra Ergincanli. Dit 16-jarige meisje werd in 2018 bij haar school vermoord door de 32-jarige Bekir E. die haar stalkte. NRC Handelsblad meldt :
" In de zogeheten Jan Smit appgroep zouden agenten van het politiebureau Marconiplein – de school staat in het gebied van dit bureau – over deze moord hebben geappt. „Weer een Turk minder”, was een van de berichten."
Volgens Rotterdamse politiebaas Fred Westerbeke doelden de agent daarmee niet op het vermoorde meisje maar op de dader. “De teksten die ze daarbij gebruikten zijn ongepast en kwetsend en zij beseffen nu ook dat dit anders gelezen en uitgelegd kan worden”, zegt hij tegen NRC Handelsblad.
Vorige zomer kwam de Rotterdamse politie in opspraak , toen bleek dat agenten racistische berichten verstuurden. De agenten noemden burgers met een migratieachtergrond “kankervolk, kutafrikanen en pauperallochtonen”.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.