Laatste update 11:48
42

Rotterdamse topambtenaar weigert geld in te leveren

Philippe Raets, de Rotterdamse gemeentesecretaris, verdient een salaris dat ruim boven het in de Wet Normering Topinkomens vastgestelde maximumbedrag uitkomt. Hij staat namelijk op de loonlijst voor 191.646 euro per jaar; dat is zo’n 13.000 euro te veel.

De Rotterdamse gemeenteraad deed een beroep op Raets om die 13.000 euro terug te storten in de gemeentekas, maar de topambtenaar weigert. In een reactie laat hij via een woordvoerder weten het morele beroep voor kennisgeving te hebben aangenomen.
De Balkenendenorm is sinds 1 januari 2013 van kracht, Raets werd slechts enkele maanden daarvoor aangesteld. Formeel staat hij dan ook in zijn recht, meent Leefbaar-raadslid Michel van Elck. Desondanks zou het de topambtenaar sieren als hij een financieel gebaar maakt:

Het is niet uit te leggen dat wij als gemeente zorginstellingen korten, omdat die hun topmensen te royaal belonen, maar zelf verzuimen het goede voorbeeld te geven.

Raets staat wettelijk in zijn recht, omdat er sprake is van een overgangsregeling van zeven jaar. Hij zou pas vanaf 1 januari 2019 stapsgewijs financieel een stap terug moeten doen.

AD: Topambtenaar Rotterdam houdt vast aan salaris

Foto: Videostill

Geef een reactie

Laatste reacties (42)