10

Rotterdamse wijk houdt vast aan etnische registratie

Deelgemeente Charlois probeert door het College Bescherming Persoonsgegevens verbod via de rechter van tafel te krijgen

De Rotterdamse gemeente Charlois wil kostte wat het kost de etniciteit van risicojongeren blijven registeren. Eerder legde het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) de deelgemeente een verbod op. De deelgemeente is nu naar de rechter gestapt om dat verbod van tafel te krijgen. Dat meldt dagblad Trouw.

St.Clemenskerk
Een jaar geleden bepaalde het CBP dat deelgemeente Charlois moest stoppen met het registreren van de etniciteit van bepaalde groepen probleemjongeren. Deed de deelgemeente dit niet, dan kon een boete van maximaal een half miljoen euro volgen. Volgens het CBP zou de deelgemeente in strijd met de wet handelen en zich schuldig maken aan discriminatie. Het bezwaar dat Charlois aantekende werd afgelopen zomer door het CBP ‘ongegrond’ verklaard. En dus stapt de deelgemeente nu naar de rechter.

Het stadhuis van Rotterdam steunt de deelgemeente in haar strijd tegen het CBP. Er is een ruime meerderheid te vinden voor etnische registratie. Men meent dat de etnische registratie van probleemjongeren de hulpverlening ten goede komt.

Lees meer hierover bij Trouw: Rotterdam laat registratie afkomst niet los

Eerder verscheen hierover op Joop: Dwangsom tegen etnische registratie in Rotterdam, Kabinet helpt gemeenten met etnische registratie, Rotterdam wil etnische registratie behouden

cc-foto: tdietmut De Rotterdamse wijk Charlois

Geef een reactie

Laatste reacties (10)