38

Rouvoet verlaat Tweede Kamer

LIVE: Arie Slob wordt de nieuwe CU-fractievoorzitter ... Het 'heilige vuur' is gedoofd ... Rouvout is op zoek naar nieuwe balans met meer tijd voor familie

André Rouvout, fractieleider van de ChristenUnie verlaat de Tweede Kamer. Hij heeft Arie Slob aangewezen als opvolger.

Update 11.30

Rouvoet gaf tijdens zijn persconferentie drie redenen voor zijn vertrek. De belangrijkste is dat hij zichzelf ‘in deze fase van het leven’ niet de geschikte persoon vindt om een nieuwe koers in te zetten na het zetelverlies tijdens de Statenverkiezingen.

“Ik was toe aan een nieuwe balans. Ik ben voortdurend met mezelf in gesprek geweest over de vraag of ik nog hetzelfde heilige vuur in me had.” Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat hij toe was aan een nieuwe balans met meer tijd voor zijn gezin, familie, vrienden, de kerk. hobby’s en boeken lezen.

Donderdag heeft de ChristenUnie in een fractievergadering unaniem gekozen voor Arie Slob als nieuwe fractievoorzitter. Rouvoet: “De partij heeft huiswerk te doen. We staan voor de uitdaging om te bouwen, om terug te groeien naar de zes zetels.” Hij is er van overtuigd dat de partij in goede handen is bij Slob.

Slob prees zijn collega en goede vriend voor zijn inzet en werklust. “Het was onder jouw leiding dat de ChristenUnie zitting nam in een regering”, zei Slob tegen Rouvoet. “Een onvergetelijke periode.” Slob zegt dat de taak om de ChristenUnie weer op te bouwen op zijn lijf geschreven is. “De ChristenUnie heeft een tijd lang de wind vol in de rug gehad. Dat gaat nu iets minder, maar dat kan gebeuren. We gaan weer bouwen aan de partij.”

Via twitter kondigde de ChristenUnie-leider zijn vertrek aan. “Bijzondere dag: vandaag kondig ik mijn vertrek uit de Kamer aan. @arieslob wordt de nieuwe CU-fractievoorzitter. Toelichting volgt om 10:30.”

Rouvoet zit als sinds 1994 in de Kamer. Eerst voor de Reformatorische Politieke Federatie die later samenging met het Gereformeerd Politiek Verbond in de ChristenUnie. Onder minister-president Balkenende was Rouvoet minister van Jeugd en Gezin.

Om 10.30 uur geeft zijn toelichting in een persconferentie.
Volkskrant: André Rouvoet verlaat Tweede Kamer

Geef een reactie

Laatste reacties (38)