19

RTL 7’s ‘Midget Fight’ zit kleine mensen hoog

Omroep geeft niet toe aan verzoek van Belangenvereniging Kleine Mensen om af te zien van worstelprogramma

De Belangenvereniging voor Kleine Mensen is boos op RTL 7. De commerciële zender gaat vanaf maandag het Amerikaanse programma ‘Midget fight’ uitzenden, waarin kleine mensen elkaar in de arena worstelend te lijf gaan. Dat meldt De Gooi- en Eemlander (GE).

In de brief aan RTL 7 trekt de belangenvereniging flink van leer, zo meldt de GE

“Kwaad is een klein woord, we zijn heel erg kwaad. We doen zo veel voor de emancipatie van kleine mensen, dat is met dit programma in één klap van tafel geveegd. We hebben een brief geschreven om te vragen om het programma stop te zetten.

De brief heeft de programmaleiding van RTL 7 inmiddels bereikt. De omroep zegt in een reactie niet in te gaan op het verzoek van de vereniging: 

In het programma wordt een groep gevolgd, die juist vanuit hun zelfbewustheid en zelfvertrouwen zijn gaan worstelen, in navolging van de grote bodybuilders. Het is een realityserie over hun leven. Niemand wordt belachelijk gemaakt en in het buitenland heeft dit ook geen protesten opgeleverd. Ik denk dat de mensen het gewoon eerst eens moeten zie”, aldus de woordvoerder van RTL 7.

In het programma draait het om een groep van vijf kleine mannen en één grote man. Puppet uit Chicago is oprichter en leider van de ‘Half Pint Brawlers’. Hij promoot de worstelgroep en organiseert wedstrijden door het hele land. Hij merkte dat veel lilliputters moeite hebben met hun groeistoornis en probeert ze op deze manier zelfvertrouwen te geven.

Lees meer bij de GE: RTL 7 zwicht niet onder druk lilliputters

Geef een reactie

Laatste reacties (19)