Laatste update 16:22
16

RTL bevoordeelde VVD met debatreclame

RTL heeft de VVD een groot plezier gedaan door aan de partij te bevestigen dat hun reclamespot zondagavond tijdens het lijsstrekkersdebat in hetzelfde reclameblok zou worden uitgezonden als de spot van het CDA. Dat meldt NRC.

Laatste woord
In het veelbesproken campagnefilmpje van het CDA werden Wilders en Rutte op hun weigering het debat bij te wonen aangesproken. Maar doordat RTL aan de VVD bevestigde dat het spotje tijdens het debat zou worden uitgezonden, kon de partij een inhaker maken die direct na de CDA-reclame werd uitgezonden. Voor haar weigering met politieke tegenstanders in debat te gaan, werd de VVD dus in de praktijk door RTL beloond met het laatste woord.

Fout
RTL bevestigt dat er een fout is gemaakt. Volgens een woordvoerder nam de VVD eind vorige week contact met hen op, met het verzoek een spotje ná die van het CDA uit te mogen zenden:

“Normaal zouden we dan antwoorden: wij zeggen niet of en hoe het CDA bij ons adverteert. Maar dit keer is er, door het verzoek van VVD te accepteren, indirect bevestigd dat het CDA in dat blok adverteerde.”

Overstap
Dat de VVD precies wist hoe de situatie naar hun hand te zetten is niet verwonderlijk. Het huidige hoofd voorlichting van de VVD, Kees Berghuis, was eerder werkzaam als chef van de politieke redactie van RTL en gold als de mastermind achter de RTL-lijsttrekkersdebatten. Voordat Berghuis bij RTL in dienst trad, was hij ook al werkzaam voor de partij.

De campagnespot van het CDA:

De inhaker van de VVD:

Geef een reactie

Laatste reacties (16)