51

RTL: Bewijs neerhalen MH17 door BUK-raket

Verslaggever liet gevonden materiaal analyseren door experts ... Bewijs wordt meegenomen in het MH17-onderzoek

Vlucht MH17 werd neergehaald door een BUK-raket. RTL Nieuws claimt hiervoor bewijzen in handen te hebben. Verslaggever Jeroen Akkermans was vier maanden na de vliegramp aanwezig op de plek waar eerder de rampvlucht neerstortte. Daar vond hij in een rompstuk van het toestel een stuk metaal dat de nieuwsredactie liet analyseren door experts uit Duitsland, Engeland en Polen. Allen zeggen dat het materiaal afkomstig is van een BUK-raket. Het object wordt meegenomen in het MH17-onderzoek, laat de Onderzoeksraad weten.

Citaat uit de analyse van het fragment:

Het metaalachtige fragment toont macroscopische sporen van een vervorming of van vouwen. Aan de concaaf gewelfde zijde van het fragment zijn twee lijnachtige verdiepingen waar te nemen die over de lengte van het fragment lopen.

Jeroen Akkermans over het moment dat hij het materiaal vond:

De wrakstukken lagen nog altijd onbewaakt op een groot en niet afgezet terrein. Ik kwam meer ‘verdachte’ fragmenten tegen bij de resten van de cockpit, fragmenten die me niet afkomstig leken van het vliegtuig. Eddy van Exel is niet alleen cameraman maar ook mijn getuige. Ik nam de stukken mee voor onderzoek.

Expert Nicolas De Larrinaga laat aan het nieuwsprogramma weten dat het gevonden materiaal alle kernmerken heeft van de inslag van een 9N314-springkop-fragment.

RTL Nieuws: Bewijs voor neerhalen MH17 door BUK-raket

Foto: still uit reportage RTL Nieuws

Geef een reactie

Laatste reacties (51)