Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RTL-programma De Succesfactor licht kijkers op met prijzenfestival

  •  
11-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
nationale-business-succes-award-winnaars-1.960x476x1
Het VARA-programma Rambam heeft een ondernemersprijs gewonnen met een niet bestaand bedrijf. De makers richtten een fictief uitzendbureau op om aan te tonen dat de Succes Awards, naar eigen zeggen de grootste ondernemersprijs van Nederland, doorgestoken kaart zijn. Met succes: het bedrijf van Rambam werd uitgeroepen tot branchewinnaar in de categorie job recruitment. De uitzending van  Rambam  over  de Succes Awards  is  donderdag 12 januari om  22.05 uur  te zien bij de  VARA  op  NPO 3 .
De prijs werd toegekend na een “brancheonderzoek” van twee dagen waarin onomstotelijk werd bewezen dat het fopbedrijf van Rambam met kop en schouders boven de concurrentie uitstak. Uit het juryrapport:
“Topp Recruitment is een zeer hoogwaardig bedrijf, dat in de loop der tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op haar vakgebied. Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100% focus op de klant maken van haar een absolute topper in haar wereld.” Volgens de makers van Rambam zijn de Succes Awards geen echte prijs, maar een uitgekookt verdienmodel. “Winnaars” betalen 12.750 euro (ex. btw) om bovenaan te eindigen in hun branchecategorie. Daarvoor ontvangen ze niet alleen een prijs, maar ook een item in het door voormalig TROS-coryfee Bert Kuizinga gepresenteerde programma De Succesfactor op RTL7. Het onderzoek van Rambam toont aan dat voor elke deelnemer een nieuwe branchecategorie in het leven wordt geroepen, zodat iedere deelnemer ook daadwerkelijk wint. De Succes Awards kent branchewinnaars in ruim 500 verschillende categorieën, en genereert daarmee naar schatting een omzet van ruim zes miljoen euro. Rambam trok zich na het ontvangen van het nominatierapport terug en betaalde de 12.750 euro niet.
500_rambamfotoa41.jpeg
Pikant detail is de betrokkenheid van oud-premier Jan-Peter Balkenende bij de Succes Awards. Hij reikte vorig jaar de hoofdprijs uit tijdens de live-finale van de Succes Awards op RTL 7. Volgens de Succes Awards zou Balkenende ook dit jaar de hoofdprijs uitreiken, maar de oud-premier laat via een woordvoerder weten daar niet van op de hoogte te zijn. Hij betreurt dat de Succes Awards zijn gezicht nog steeds gebruiken in hun promotie-uitingen.
born: persbericht VARA

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.