Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RTL stopt met Holland's Next Top Model

  •  
24-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Topmodel.jpg
Aan de kijkcijfers ligt het niet … Programma raakte eerder in opspraak doordat twee winnaressen hun geld niet kregen omdat ze ‘te dik’ waren
RTL stopt met het uitzenden van het realityprogramma Holland’s Next Top Model (HNTM). In het programma doen ieder jaar meisjes mee die met hun deelname kans maken op een contract bij een vooraanstaand modellenbureau. RTL zegt te stoppen omdat ‘het tijd is voor iets anders’. Eerder dit jaar raakte HNTM in opspraak omdat twee winnaressen hun prijzengeld niet kregen omdat ze ‘te dik’ zouden zijn.
Holland Next Top Model is de Nederlandse versie van America’s Next Top Model. Het is een terugkerend programma dat als sinds 2006 op de buis verschijnt. De reden waarom RTL er vanaf wil, blijft echter dubieus. De finale van vorig jaar is de best bekeken aflevering in jaren. Het programma scoorde het laatste seizoen nog prima. Ananda Marchildon, de winnares van 2008 spande een rechtszaak aan omdat ze van haar prijzengeld van 75.000 euro, maar 10.000 ontving. Uit eigen zak betaalde ze een dieet, maar kreeg daarna nooit het volledige bedrag van HLTM. In maart dit jaar werd ze uiteindelijk na een rechtszaak schadeloos gesteld. De andere winnares van 2009, Rosalinda Kikstra, heeft inmiddels een schikking getroffen met het modellenbureau van HNTM. RTL wil nog niet uitsluiten of het programma voor goed zal verdwijnen. 
RTEmagicC_Anandatopmodel_01.jpg
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.