23

RTL stopt per direct met talkshow van Twan Huys

Vanavond is Twan Huys voor het laatst te zien als presentator van de talkshow RTL Late Night. Dat programma moest de concurrent worden van de succesvolle Pauw en Jinek van de publieke omroep maar sloeg niet aan bij het grote publiek. Vanavond is de laatste uitzending.

RTL-topman Sven Sauvé stelt in een verklaring:

Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open.

RTL Late Night werd aanvankelijk gepresenteerd door Humberto Tan, eveneens afkomstig van de NPO. Na aanvankelijk groot succes kampte die met een afname in de kijkcijfers en werd door RTL aan de kant geschoven. Huys slaagde er niet in dat tij te keren, integendeel.

Twan Huys maakte naam als presentator van het NPO-programma Nieuwsuur. Hij wist daarnaast met infotainment als College Tour een groot publiek te bereiken en introduceerde met premier Rutte het Correspondents’ Dinner in Nederland, een tot de komst van Trump Amerikaanse traditie waarin de regeringsleider licht amusement verzorgt.

RTL gaat op het bewuste tijdstip eerst de Britse realityserie Een Nieuw Leven In De Zon uitzenden. Later volgt De Zwakste Schakel, een quiz naar een format van de Britse publieke omroep.

cc-foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Geef een reactie

Laatste reacties (23)