Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rubens-ideaal weer helemaal van deze tijd

  •  
13-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Hoewel we met z'n allen steeds dikker worden, voelen we ons steeds minder dik
Uit het derde Nationaal Blootonderzoek van het tijdschrift gezondNU, onder vijfhonderd mensen, blijkt dat het zelfbeeld van de Nederlander steeds beter wordt. Hoewel we met z’n allen steeds dikker worden, voelen we ons steeds minder dik.
In 2006 voelde 41 procent van de vrouwen zich dik op het strand. Vijf jaar later is dat nog maar 35 procent. Zo’n vijfentwintig procent zegt zich lekker te voelen in bikini of badpak, wat ruim tien procent meer is dan vijf jaar geleden.
Het is opmerkelijk dat het zelfbeeld van de Nederlander verbeterd, omdat overgewicht een groeiend probleem is in Nederland. Volgens de huidige cijfers heeft 53 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen een overgewicht.
GezondNu wijdt het schrille contrast tussen hoe we ons voelen en hoe we er daadwerkelijk uit zien aan het gebrek aan een realistisch zelfbeeld. GezondNU:
Hoogopgeleide vrouwen vinden zichzelf vaak te dik, terwijl ze dat niet zijn. Laagopgeleide mannen klagen zelden over hun gewicht, maar zijn vaak wel te zwaar.
Als gevolg van het verbeterde zelfbeeld concludeert het tijdschrift dat het Rubens-ideaal ‘weer helemaal terug’ is.
cc-foto: Deannster
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.