1

Rugbyspeler ontroert met video na homofobe mishandeling

Gareth Thomas, een voormalige rugby international die zich inzet voor de rechten van homo’s, is zaterdagavond aangevallen in Cardiff, de hoofdstad van Wales. In een videoboodschap op Twitter deed de oud-aanvoerder van het team van Wales, zichtbaar toegetakeld, kond van de aanval. Hij legde echter de nadruk op de warme hulp die hij ontvangen had na de mishandeling en de manier waarop de politie hem heeft bijgestaan.

“Ik heb vanochtend besloten een video te maken die naar ik hoop positief is. Gisteravond was ik als gevolg van mijn seksuele geaardheid het slachtoffer van een haatmisdrijf in mijn woonplaats Cardiff. Waarom ik positief wil zijn: ik wil de politie bedanken die werd ingeschakeld en me toestonden herstelrecht toe te passen ten aanzien van de mensen die dit deden omdat ik denk dat ze daar meer van leren. En ook dank aan de inwoners van Cardiff die me steunden en helpen. Want er zijn veel mensen die ons pijn willen doen maar helaas voor hen zijn er nog veel meer mensen die ons willen helpen. Dus ik hoop dat dit een positief bericht zal zijn.”

The Guardian meldt dat een 16-jarige jongen is aangehouden en zijn excuses heeft aangeboden aan het slachtoffer. Thomas werd dat nadat hij uit de kast was gekomen slachtoffer van homohaat in stadions. Een Britse ploeg kreeg in 2010 een boete van 40.000 pond opgelegd omdat de aanhang vanaf de tribunes Thomas uitschold op het veld.

Geef een reactie

Laatste reactie