Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ruim 240.000 mensen demonstreren tegen racisme en extreemrechts

  •  
13-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GERMANY-HUMAN-RIGHTS-DEMOCRACY-PROTEST

© Demonstrators gather in Berlin's Tiergarten district between the Brandenburg Gate and the Victory Column during a major demonstration for an open and caring society organised by the action gr

Naar schatting zo’n 240.000 mensen hebben zaterdag in Berlijn gedemonstreerd tegen racisme en extreemrechts. De organisatie had gerekend op 100.000 deelnemers. Op het moment dat de eerste demonstranten de Brandenburger Tor, het eindpunt van de mars, bereikten, stond het staartje van de stoet nog voorbij de Alexanderplatz ruim twee kilometer verderop.
‘Dit laat zien dat veel mensen een vuist willen maken tegen rechts en voor solidariteit,’ liet Felix Müller weten, een van de organisatoren van het initiatief dat de naam Unteilbar , ondeelbaar, heeft gekregen. Het motto van de demonstratie was ‘Voor een open en vrije samenleving – solidariteit in plaats van uitsluiting.’
Behalve racisme en extreemrechts in eigen land, vroeg de organisatie ook aandacht voor de behandeling van vluchtelingen in Europa, vluchtelingensterfte op de Middellandse Zee, en voor bezuinigingen op het sociale systeem.
Beeld: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.