Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ruim één derde Europeanen heeft mentale stoornis

  •  
05-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
depri300.jpg
38 procent heeft last van depressie, angst, slapeloosheid of dementie
Uit een groot onderzoek van de Universiteit van Dresden in Duitsland blijkt dat ieder jaar zo’n 165 miljoen Europeanen, zo’n 38 procent, te maken krijgen met een metale stoornis. Dit varieert van slapeloosheid, tot depressie, angst pf dementie. Slecht een derde van alle gevallen krijgt hiervoor een behandeling en/ of medicatie. Dat meldt dagblad Trouw.
De onderzoekers concluderen dat mentale stoornissen de grootste uitdaging vormen voor de Europeanen in de 21e eeuw. Ze voorspellen dat mentale stoornissen in 2020 wereldwijd de tweede veroorzakers van arbeidsongeschiktheid in alle leeftijdscategorieën zullen zijn. In Europa zijn mentale stoornissen nu al de grootste veroorzakers.
Voor het onderzoek zijn 514 miljoen mensen in 30 Europese landen onderzocht. Zo’n 100 geestesziekten werden onder de loep genomen. Uiteindelijk concludeert Hans Ulrich Wittchen, de leider van het onderzoek, dat depressie, dementie, alcoholverslaving en beroerte de vier aandoeningen zijn die mensen het vaakst uitschakelen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Obaxterlovo

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.