11

Ruim helft Nederlandse vrouwen financieel afhankelijk

Het gaat niet alleen om vrouwen in de bijstand of met een uitkering, maar ook om vrouwen met een betaalde baan

Ruim de helft van de vrouwen in Nederland bevindt zich in een financieel kwetsbare positie. Dat meldt de Volkskrant. Zeker drie miljoen vrouwen zijn niet in staat om in hun eigen onderhoud te voorzien. Dit blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit in opdracht van Delta Lloyd Groep Foundation.

Volgens de onderzoekers, die zich baseren op de landelijke cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), lopen vrouwen daardoor vaak zonder het zelf te weten grote financiële risico’s. Het probleem raakt vrouwen uit alle lagen van de bevolking. Het gaat niet alleen om vrouwen in de bijstand of met een uitkering, maar ook om vrouwen met een betaalde baan, zo schrijft de Volkskrant.

Zij kunnen onder meer in de problemen komen door een scheiding, werkloosheid, ziekte of het overlijden van hun partner. Bij een echtscheiding gaat een vrouw er bijvoorbeeld gemiddeld 23 procent op achteruit, aldus het onderzoek.

Lees meer bij de Volkskrant: Ruim helft Nederlandse vrouwen financieel kwestbaar. En op de website van Delta Lloyd Groep Foundation

Geef een reactie

Laatste reacties (11)