44

Ruimen vleeseters het veld voor gratis vleesvervangers?

Natuur & Milieu begint met grote uitdeelactie vleesvervangers … 87 procent van de Nederlanders is al flexitariër

Krijg je vleeseters over de streep om flexitariër te worden door ze gratis vleesvervangers te bieden? Stichting Natuur & Milieu deelt vanaf volgende week 2 miljoen gratis vleesvervangers uit met als doel consumenten te stimuleren om het vlees te laten staan en te kiezen voor plantaardig alternatief.

We laten Nederland massaal kennismaken met lekkere en gezonde alternatieven voor vlees. Proeven, proeven, proeven is de beste strategie om mensen over de drempel te helpen”, aldus Olof van der Gaag, hoofd marketing & campagnes van Natuur & Milieu.

Wie volgende week vlees, vis of een vegetarisch alternatief koopt bij supermarkt Jumbo krijgt er een gratis vleesvervanger bij. De eerste uitdeelweek start op 10 april, de volgende twee op 24 en 29 april. De vleesvervangers komen van het merk Vivera en de Vegetarische Slager.

Het is een nobel idee: geef rasechte vleeseters een gratis vleesvervanger en wie weet laten ze in de toekomst het vlees wat vaker staan. Vleesvervangers zijn in vele opzichten immers beter dan echt vlees. Zo staat de CO2-uitstoot van 1 hamburgers gelijk aan die van 7 vegahamburgers. De vleesconsumptie is voor 12 procent verantwoordelijk van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Als heel Nederland één dag per week geen vlees eet, komt dat onze milieu dus flink ten goede. 

Het idee dat vleesvervangers niet lekker zijn, is reeds achterhaald. Zo ook de tijd dat je een sojablok met wat kruiden “smaak” moest proberen te geven. De Vegetarische Slager maakt mooie vervangers en zo ook Vivera.

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat steeds meer mensen flexitariër zijn. 87 procent van de Nederlanders laat minimaal 1 keer per week het vlees staan. Natuur & Milieu organiseert de actie samen met de Nationale Postcode Loterij. Eens kijken of deze actie dat aantal kan doen stijgen. 

cc-foto: Ksyz

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)