Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rusland escaleert militair conflict met Oekraïne na incident op zee

  •  
25-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
ram
Volgens de Oekraïense marine hebben schepen van de Russische veiligheidsdienst FSB zondagavond verschillende schepen beschoten , waarbij zes gewonden zouden zijn gevallen. Oekraïne zou hebben teruggeschoten. Ook zouden drie marineschepen ingenomen zijn. Het is onduidelijk of de vuurgevechten nu zijn beëindigd. Rusland heeft de nauwe ingang van de Zee van Azov met een groot vrachschip geblokkeerd, waardoor de schepen niet terug kunnen keren naar Oekraïne. De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft een militaire top samengeroepen vanwege ‘buitengewone gebeurtenissen’. Rusland heeft nog niet gereageerd.
Eerder vandaag ramde de Russische kustwacht een Oekraïense sleepboot in de Straat van Kertsj, de toegangspoort tot de Zee van Azov die grenst aan Oekraïne, Rusland en de door Rusland geannexeerde Krim. Volgens Rusland voer het Oekraïense schip zonder toestemming in Russische wateren en zou er sprake zijn geweest van ‘gevaarlijke manoeuvres’ en ‘Oekraïense provocaties’, maar de Oekraïense marine ontkent dat daarvan sprake was. Onderstaande video toont volgens diverse nieuwsmedia het incident met de sleepboot, gefilmd vanaf het vaartuig van de kustwacht:
Afbeelding: screenshot Twittervideo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.