40

Rusland verklaart gay emoticons de oorlog

Na klacht van senator Mikhail Marchenko, worden 'homoseksuele emoticons' misschien wel verboden

In Rusland is ‘homopropaganda’ verboden. Wat daar exact onder valt, is niet helemaal duidelijk, maar wat wel helder is, is dat het uiteenlopende zaken kan omvatten. Zo wordt het gebruik van homoseksuele emoticons mogelijk verboden. Mediawaakhond Roskomnadzor bepleit in ieder geval vast een verbod. Vooral de emojis met ouders van hetzelfde geslacht zouden not done zijn, want ze ontkennen de Russische familiewaarden.

Senator Mikhail Marchenko van de extreemrechtse Liberal Democratic Party, beweert dat de emoticons is strijd zijn met de anti-homepropaganda wet. De jongerenafdeling van Poetins politieke partij, the Young Guard, moet nu onderzoeken of de emoticons in strijd zijn met de Russische wet.

Op 25 januari keurde het Russische Lagerhuis een wet goed die het verbiedt om ‘propaganda van sodomie, lesbisch zijn, biseksualiteit en transgenderisme’ aan minderjarigen te tonen. Apple introduceerde de emoticons met homoseksuele stelletjes ruim drie jaar geleden. In april voegden ze er ook gezinnen aan toe.

The Guardian: Russia could ban same-sex emoji under ‘gay propaganda’ laws

Geef een reactie

Laatste reacties (40)