3

&… Russisch roulette met eieren

Verdwaasde christenen geloven ook in Monster van Loch Ness ... Gevangenen eerder vrij door boeken lezen ... Vriendin Hollande heeft spijt van tweet ... Site verzamelt onverstandige social media ontboezemingen

En ander nieuws van vandaag…


Kinderen snoepen en snacken meer dan ouders denken. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend ouders van kinderen van 4 tot 16 jaar en hun kinderen van 12 tot 16 jaar. (Metro)

– Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat voorlichting over de leerplicht geven via Twitter en Facebook. Dat heeft het ministerie vandaag bekendgemaakt. Ouders die vragen hebben over het eerder van school halen van hun kinderen in verband met de zomervakantie, kunnen die deze zomer via de socialenetwerksites stellen. (Volkskrant)

Op sommige Amerikaanse – christelijke – privé-scholen leren kinderen dat het Monster van Loch Ness echt bestaat. De leerboeken proberen zo de evolutieleer te ondergraven. Zelfs de gids die rondleidingen verzorgt rond het meer waar het fameuze monster volgens de legende zou leven, is verbijsterd. (Huffington Post)

Braziliaanse gevangenen kunnen binnenkort vervroegd vrijkomen door het lezen van boeken. Dat liet de regering gisteren weten. Voor ieder boek dat de gedetineerden tot zich nemen, krijgen ze vier dagen korting op hun straf, met een maximum van 48 dagen (twaalf boeken) per jaar celstraf. (De Morgen)

– Het is wachten op doden onder zieke luchtreizigers. Hulp van artsen of verpleegsters die toevallig aan boord zijn, wordt steeds vaker geweigerd in noodgevallen op tien kilometer hoogte. Maatschappijen zijn doodsbang voor claims als de behandeling fout afloopt. (Telegraaf)

– Koop je vaak bij Amazon? Check dan even dit lijstje met 10 dingen die je zou moeten weten. 1: De reviews van klanten over boeken en andere zaken worden in veel gevallen (85%) geschreven door gesponsorde types.

– Valérie Trierweiler, de twitterende vriendin van de Franse president Francois Hollande heeft spijt van haar tweet waarin ze de ex van de president aanviel. Hollande zou woest gereageerd hebben op de blunder. (Guardian)

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de omstreden wet van Arizona die latino’s aan een id-plicht onderwerpt, deels ongeldig verklaard. Dat is een probleem voor Republikeins kandidaat Mitt Romney want die weet niet of hij het hof of de staat moet steunen. (Guardian

De Arabische Lente heeft niet alleen dictators verjaagd maar ook terroristen gelokt, concludeert de Britse geheime dienst MI5. Al Qaeda-leden die ooit naar Afghanistan vertrokken omdat de grond ze in de Arabische wereld te heet onder de voeten werd, zouden zijn teruggekeerd. (Guardian)

Twee hackers (19 en 20 jaar) van het activistische collectief LulzSec hebben voor de Britse rechter schuld bekend. Ze openden aanvallen op een reeks van Amerikaanse instellingen en bedrijven, onder meer ter ondersteuning van Julian Assange. Twee anderen ontkennen. Een van de schuldigen probeert te voorkomen dat hij aan de VS wordt uitgeleverd. (France24)

– De Amsterdamse wethouder Andree van Es wordt lijstduwer van GroenLinks bij de Kamerverkiezingen in september. Zij staat op plaats 42. (NOS)

Reissite Orbitz toont Mac-gebruikers duurdere aanbiedingen dan Windows-gebruikers. De site is tot de opmerkelijke actie overgegaan omdat bleek dat Mac-mensen voor luxere arrangementen kiezen. (WSJ)

Wie heeft er een kater, wie gebruikt er drugs, wie wil er ontslagen worden en wie heeft een nieuw telefoonnummer? De site We Know What You’re Doing houdt het allemaal bij aan de hand van Facebook en Foursquare updates.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)