Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russische diplomaten weggestuurd uit 18 landen om gifgasaanval Skripal

  •  
26-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
RUSSIA-POLITICS-VOTE-PUTIN

© 2018-03-23 13:06:25 Russian President Vladimir Putin delivers a televised address to the nation in Moscow on March 23, 2018, following the announcement of the presidential election official r

In reactie op de zenuwgasaanval op de Russische oud-spion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia op Brits grondgebied hebben de Verenigde Staten, veertien lidstaten van de Europese Unie, Canada en Oekraïne besloten om Russische diplomaten het land uit te sturen. Ook Nederland wijst twee Russische diplomaten de deur. Eerder stuurde Groot-Brittannië al 23 diplomaten weg. Amerika verwijdert maar liefst 60 Russische diplomaten en sluit daarnaast het Russische consulaat in Seattle.
Premier Rutte spreekt van “een weerzinwekkende aanslag” in Salisbury. De premier stelt dat een dergelijke aanval voor geen enkel soeverein land te tolereren is. Volgens Rutte is er ‘geen geloofwaardige andere verklaring’ dan dat Rusland achter de aanslag zit. De diplomaten die Nederland uitzet werken op de ambassade in Den Haag als inlichtingenmedewerkers.
Update 18.00 uur: Groot-Brittannië heeft een onderzoek ingesteld naar de offshore financiën van de Russische president Vladimir Poetin en zijn inner circle. Dat melden Britse verslaggevers van Buzzfeed.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.