Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Russische hulpgoederen komen Oekraïne niet in'

  •  
13-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
konvooi300_01.jpg
Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken wil konvooi tegenhouden … Spreekt van 'provocatie van cynische agressor'
Het Russische hulpkonvooi dat onderweg is naar Oost-Oekraïne komt het land niet in. Dat zegt de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov. Hij noemt het konvooi een ‘provocatie van een cynische agressor’.
Dinsdag was er al gedoe rondom het Russische hulpkonvooi, nadat de vrachtwagens zonder toestemming van het Rode Kruis waren vertrokken. Er ontstond twijfel over de inhoud van de wagens.
Later op de dag liet Oekraïne weten het konvooi toe te zullen laten, onder bepaalde voorwaarden. Zo wil Oekraïne alleen humanitaire hulp ontvangen van het Rode Kruis en niet van individuele landen. Oekraïne wil dan ook dat de lading wordt overgeheveld in vrachtwagens van het Rode Kruis.
De 280 vrachtwagens komen vermoedelijk in de loop van de dag aan bij de grens. De goederen, waaronder graan, suiker, medicijnen, generatoren en slaapzakken zijn bestemd voor de burgers in het oorlogsgebied.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.