Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russische nationalisten vallen migranten aan

  •  
04-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
metro_300_03.jpg
Schokkende beelden van mishandeling in de metro
Bij de ‘viering’ van de Dag van de Eenheid in Moskou is het maandag tot ongeregeldheden gekomen. Nationalistische jongeren openden de aanval op mensen met een niet-blanke huidskleur.
In een video die werd gepost op het Russische sociale netwerk VK is te zien hoe jongeren het hebben gemunt op een immigrant in de metro. De jongeren hakken er op los nadat het boven de grond ook tot opstootjes was gekomen bij een betoging tegen immigranten. 
De demonstranten droegen spandoeken met teksten als “Jonge mensen tegen tolerantie”. Eenheidsdag werd in 2005 door het Kremlin ingevoerd als vervanging voor de herdenking van de revolutie van de bolsjewieken.  Vooral migranten uit de Kaukasus en Centraal-Azië worden door nationalisten gehaat.
Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker  die bovenstaande video op Twitter postte stelt in zijn commentaar:
Voor iedereen die het nog niet wist. Dit is er in Rusland aan de gang. Russische nationalisten hebben het voorzien op alles wat “zwart” is. Immigranten uit Kaukasus.. 
In Rusland neemt de agressie tegen minderheden in hoog tempo toe. Zondag werden in St Petersburg homoactivisten beschoten. Daarbij werd een persoon in het oog getroffen.
In februari worden in de Russische stad Sotsji de Olympische Winterspelen gehouden. De vraag rijst in hoeverre buitenlandse sporters met een niet-blanke huidskleur of niet-hetero geaardheid zich in Rusland nog veilig kunnen wanen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.