40

Russische oppositieleider mogelijk gedood door woede Charlie Hebdo-steun

Tsjetjeense president deelt theorie via Instagram ... Vijf personen zijn gearresteerd waarvan één bekend heeft

Het afgelopen weekend hebben de Russische autoriteiten vijf Tsjetsjenen gearresteerd wegens de moord op Boris Nemtsov vorige maand. Er zou door één verdachte inmiddels zijn bekend.

De Tsjetsjeense president Kadyrov opperde via zijn Instagram-account dat Zaoer Dadajevde de moord mogelijk heeft gepleegd wegens woede over de Charlie Hebdo-cartoons die door Nemtsov verdedigd zouden zijn.

Oppositieleider Nemtsov was bezig met een rapport over Russische militairen die samen met de rebellen in Oekraïne vechten. De Tsjetjeense president denkt niet dat het een daad tegen Rusland zou zijn geweest indien Dadajev de dader blijkt te zijn.

Zo zegt de Tsjetsjeense president:

Als blijkt dat hij de moord inderdaad heeft gepleegd, heeft Dadajev volgens Kadyrov een zwaar misdrijf begaan. Maar ik blijf erbij dat hij nooit iets tegen Rusland zou doen.

Dadajevde zou geraakt zijn door de steunbetuiging van Nemtsov aan het tijdschrift Charlie Hebdo’, aldus de Tsjetsjeense president.

NRC schrijft:

Zaoer Dadajev, die vandaag voor de rechter toegaf betrokken te zijn geweest bij de moord, was volgens Kadyrov een “diepgelovige” man die “net als alle moslims” gechoqueerd was door de cartoons.

Volkskrant: ‘Verband tussen moord Nemtsov en Charlie Hebdo’

Foto: Instagram Kadyrov 

Geef een reactie

Laatste reacties (40)