Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russische politie pakt onder pianobegeleiding oppositieleden op

  •  
28-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2021-01-28 om 10.18.55
De Russische politie heeft donderdagochtend invallen gepleegd bij medestanders van oppositieleider Alexej Navalny. Een aantal van hen is gearresteerd. De sympathisanten worden verantwoordelijk gehouden voor de grootschalige demonstraties van afgelopen weekend. Daarbij gingen tienduizenden Russen de straat op voor de vrijlating van Navalny en tegen de corruptie van president Vladimir Poetin. Het team van Navalny heeft opgeroepen komend weekend opnieuw de straat op te gaan.
De gearresteerden zijn Navalny’s rechterhand Lyubov Sobol, arts Anastasia Vasilyeva, Maria Alyokhina van Pussy Riot, en de broer van Navalny, Oleg. Ze worden in elk geval 48 uur vastgehouden. Sobol werd afgelopen zaterdag ook al gearresteerd. Terwijl ze in gesprek was met enkele tientallen journalisten, werd ze weggesleurd door politieagenten. Een paar uur later werd ze weer vrijgelaten.
Dokter Anastasia Vasilyeva filmde de huiszoeking die voorafging aan haar arrestatie. Daarbij bleef ze stoïcijns piano spelen:
Bron: AP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.