313

Rutger zakt door het ijs in hol van linkse leeuw

[Video] Cohen weg, wie moet Rutger nu treiteren?

PowNews verslaggever Rutger Castricum werd maandagavond flink aangepakt in De Wereld Draait Door. Hij was in het programma om te praten over zijn boek, maar de discussie ontaardde al snel in een moddergevecht tussen hem en tafelgasten Felix Rottenberg, Frénk van der Linden en Jan Mulder en Matthijs.


Matthijs van Nieuwkerk vroeg Castricum of hij bijgedragen heeft aan de val van Job Cohen. “Ja, natuurlijk”, zei hij daarop. Politiek commentator Felix Rottenberg die achter Castricum zal op de publieke tribune ging gelijk op de PowNews presentator in:

“Wat jij maakt is geen nieuws, het is cabaret, afzeiktelevisie. Het hoort niet bij het vak van een politicus om daarmee om te gaan”, zei Rottenberg.

Castricum vindt dat PowNews wel een nieuwsprogramma is waarop Frénk van der Linden hem vroeg waarmee PowNews het nieuws heeft gehaald, naast de items waarbij ze Cohen voor schut hebben gezet. Hij meende dat Castricum gretig gebruik maakt van Cohen’s zwakke plek, zonder daarbij een verder doel te hebben en noemde dat de ‘fatsoenskloof’ van Castricum.

De discussie stopte niet toen Van Nieuwskerk weer op Castricum’s boek wilde praten. De PowNews presentator praatte liever met Rottenberg verder over de beschuldiging die hij zojuist in zijn schoot geworpen kreeg. Tafelheer Jan Mulder deed er zelfs nog een schepje bovenop.

“Ik zou meer naar PowNews kijken als je het cabaret-gehalte iets zou doseren. Dan zou je meer kijkcijfers halen”, zei hij tegen Castricum. “We hebben anders 300.000 tot 400.000 kijkers”, antwoordde hij waarop Mulder tegen Van Nieuwkerk zei: “Heb jij dat niet in de derde herhaling van DWDD?”

cc-foto: Gerard Stolk

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (313)