Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte aanvoerder van de Sorrylijst 2012

  •  
15-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-RutteEU_300_01.jpg
Opvallende nummer 2 op de lijst is het VUmc
De bekendste ‘excuus-maker’ van 2012 is premier Mark Rutte. Hij voert de Sorrylijst 2012 aan, een lijst die jaarlijks wordt samengesteld op basis van excuses die in de media tot veel aandacht hebben geleid.
Rutte moest het afgelopen jaren meerdere keren door het stof. Zo bood hij zijn excuses aan voor de verwarring die was ontstaan over de invoering van de omstreden inkomensafhankelijke zorgpremie en moest hij zich verontschuldigen voor het vallen van het vorige kabinet.
Een opvallende nummer twee op de lijst is het VUmc. Het Amsterdamse medisch centrum kwam vorige jaar meerdere keren in opspraak. Eén van de keren omdat patiënten voor het Eyeworks programma ’24 uur Tussen Leven en Dood’ werden gefilmd zonden hun toestemming. Ook luidde een specialist de noodklok omdat interne ruzies tot onveilige situaties zouden leiden.
De complete top 10: 1.  Premier Rutte – Zorgpremie 2.  VUmc – Eyeworks 3.  NRC Handelsblad – Kwestie prins Friso 4.  Jeugdzorg Nederland – Kindermisbruik 5.  Diederik Stapel – Wetenschapsfraude 6.  Visfabriek Foppen – Zalmbesmetting 7.  Badr Hari – Vechtpartij 8.  Ajax-trainer Frank de Boer – Homo-uitspraak 9.  Metro – Brief Tim Ribberink 10. Wesley Sneijder – Verlies Duitsland excuses aan Oranje legioen
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.