Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte bekritiseert geluksmachine bankiers

  •  
29-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
markruttenos300.jpeg
Rutte's reactie op bankiers die wijzen op het grote geld buiten Nederland: 'Toedeledoki'
Tijdens een VVD-congres in Arnhem heeft VVD-leider Mark Rutte kritiek geuit op de geluksmachine van de bankiers: het opeisen van grote bedragen aan salarissen en bonussen. De opmerking van Rutte kan ook gezien worden als kritiek op VVD-prominent en ABN Amro-topman Gerrit Zalm die de flinke bonussen en salarisverhogingen binnen zijn bank altijd verdedigde tot hij onder grote maatschappelijke druk bezweek en zijn excuses moest aanbieden.
Mark Rutte:
“Ik begrijp werkelijk niet dat er bankiers zijn die zeggen dat ze in het buitenland zoveel meer kunnen verdienen. Dan denk ik: toedeledoki, ga dan, en zoek die bank in Londen. Maar ik zie het nooit gebeuren.”
Volgens Rutte hebben banken, woningcorporaties, scholen en ziekenhuizen de beste mensen nodig maar dat zij niet moeten vergeten dat ze met belastinggeld betaald worden, of dat hun bank in nood door belastinggeld gered wordt.
Update 22:30
Mark Rutte vindt dat mensen die hun baan verliezen te snel een uitkering willen aanvragen.
Ze hebben het adres van het UWV al in de hand.”
Foto: still uit NOS-reportage

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.