Laatste update 28 januari 2018, 12:01
26

Rutte belt met Gordon over Russische anti-homowet

Premier kaart aan Russische president aan dat hij zich 'zorgen maakt' om mensenrechten ... Gordon zei eerder nog dat premier zich dood moest schamen

Premier Rutte heeft in een één-op-één met de Russische president Poetin aangekaart dat hij zich zorgen maakt over de mensenrechten in het land. Niet alleen Rutte laat dat via Twitter weten, maar ook Gordon. Dat Nederland met zo’n zware delegatie naar Sotsji is afgereisd, is de premier op veel kritiek komen te staan. In een slimme poging tot damage control belde Rutte na het gesprek met Poetin met Gordon om hem mede te delen dat hij het over de homo-zaak heeft gehad en dat zal blijven doen.

Eerder had Gordon in een open brief op zijn Facebookpagina nog geschreven dat premier Rutte zich dood moet schamen. “Jullie moesten je doodschamen dat jullie daar met droge ogen gaan zitten”, aldus de entertainer.

Gordon op zijn Facebookpagina:

Jullie gaan vandaag heerlijk businessclass met de hele delegatie van onze belastingcenten naar Sotsji, wij als Nederlandse staatsburgers betalen die hele kermis, wij steunen hiermee indirect dit mensonwaardige beleid van dat land […[ Ik schaam me diep als Nederlander dat mijn koning en mijn koningin daar vanavond handen staan te schudden met mensen die bloed aan hun handen hebben, dit allemaal negeren en trots zijn op de ‘grote’ delegatie die dus klaarblijkelijk zich niets aantrekt van de stem van het Nederlandse volk!

De zanger vroeg zich af of de handelsbelangen zoveel zwaarder wegen dan al het leed van die mensen die daar nu niet zichzelf kunnen zijn. Een telefoontje van de minister-president verder en Gordon’s vragen lijken als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen.

Hij twittert onder meer:

zojuist Mark Rutte aan de lijn gehad die mij belde vanuit Sotsji, geeist is dat de anti homowet moet worden ingetrokken!

Dit stelde hij aan de orde in zijn gesprek met Poetin, hij verzekerde mij elke dag hierover te debatteren met alle instanties mogelijk!

Klasse van de MP dat hij mij persoonlijk belde, ik vertrouw op zijn goede wil en inzet.vanavond bij P&W meer!

Geef een reactie

Laatste reacties (26)