Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte bezoekt aangevallen opvang Woerden

  •  
10-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rutte_300_29.jpg
Premier neemt kijkje bij bestormde sporthal ... spreekt met burgemeester
Premier Mark Rutte heeft zaterdagmiddag een bezoek gebracht aan de noodopvang voor vluchtelingen in Woerden. Daar sprak hij onder andere met de burgemeester over de gebeurtenissen van vrijdagnacht, toen een groep gemaskerde mannen de opvanglocatie aanvielen.
De premier verliet Woerden zonder met de pers te spreken. Later verscheen een korte verklaring op Facebook :
‘Zojuist heb ik een bezoek gebracht aan de noodopvang in Woerden die afgelopen nacht werd aangevallen. Deze laffe actie is volstrekt ontoelaatbaar. Van mensen blijf je af. Ik heb ervaren dat de mensen die in deze opvang verblijven enorm zijn geschrokken. Degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn moeten hard worden aangepakt. Ik heb gezegd dat wij en alle betrokken instanties er alles aan blijven doen om hun veiligheid te garanderen.’
Eerder had Rutte al over de aanval op de sporthal gezegd: ‘Vluchtelingen en medewerkers moeten zich veilig weten. Van mensen blijf je af.’
Deze week kreeg de premier al de nodige kritiek omdat hij nagenoeg onzichtbaar is in het debat over de asielzoekerscentra en noodopvanglocaties. Wel had hij vanuit de Verenigde Staten, waar hij op werkbezoek was, laten weten elk uur even met de staatsecretaris te bellen. 
cc-beeld: EPO

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.