84

Rutte bluft: ‘Wet werken naar vermogen is niet terug te draaien’

Indien de SP en de PvdA in een volgend kabinet komen, kunnen ze volgens de premier de veranderingen in de sociale werkvoorziening niet meer terugdraaien

Premier Mark Rutte heeft bij een bezoek aan een sociale werkplaats in Tilburg de werknemers alle hoop op een sociaal toekomst ontnomen. Hij kondigde aan dat de Wet Werken naar Vermogen zo ingewikkeld is, dat bij een eventueel toekomstig kabinet van SP en PvdA, de veranderingen in de sociale werkvoorziening niet meer terug te draaien zijn. Maar of de wet van staatssecretaris de Krom er überhaupt komt, is nog niet duidelijk.

De Krom (Sociale Zaken) wil met zijn wet de bijstand en de Wajong samenvoegen. Dat moet uiteindelijk leiden tot een bezuiniging van 1,8 miljard euro. Het aantal sociale werkplaatsen wordt van 100.000 teruggebracht naar 40.000. De oppositie vreest de sluiting van sociale werkplaatsen en massa-ontslag voor gehandicapten.

Rutte kondigde bij zijn bezoek aan het leerwerkbedrijf dat Roemer en Cohen bij een eventueel kabinet van SP en PvdA de wet niet kunnen terugdraaien, omdat deze te ingewikkeld zou zijn.

NOS: ‘Wet niet terug te draaien’

Geef een reactie

Laatste reacties (84)