23

Rutte blundert met MH17-foto

Facebookfoto van ontmoeting met politieke leiders van MH17-landen zorgt voor veel ophef

De immer goedlachse premier Mark Rutte blundert faliekant met een foto genomen tijdens een overleg met andere, door de ramp met MH17, getroffen landen. De hoge heren en madame van Maleisië, Australië, Oekraïne en België zetten de handen op elkaar, staan klaar voor een yell, alsof ze elkaar zo vlak voor de voetbalwedstrijd nog even willen aanmoedigen. Dat is an sich al niet zo netjes, maar het is extra wrang omdat meer dan een jaar na de ramp, nog steeds geen duidelijkheid is over de vervolging van mogelijke verdachten.

De reacties op Facebook zijn duidelijk; de foto is smakeloos, wanstaltig en obsceen. Zo schrijft één van de reageerders:

“Wat is het nut van deze foto. Als je zoiets doet nadat je bijvoorbeeld naar een wk voetbal bent geweest, dan kan ik dat begrijpen. Maar de MH17 ramp op zo’n jolige manier uitbuiten is respectloos.”

Ook CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt noemt de foto ongepast:

“Deze groep mensen heeft meer dan een jaar na de ramp nog steeds geen gezamenlijk strategie om verdachten te vervolgen. Zij zouden beter hun aandacht kunnen besteden aan die lang beloofde stategie dan het maken van ongepast vrolijke foto’s.”

Geef een reactie

Laatste reacties (23)