70

Rutte: ‘Dit kabinet had een rotstart’

Communicatie met burgers moeilijk door pr-ramp zorgpremie ... Premier maant kritische partijgenoten 'positieve boodschap' uit te dragen

Premier Rutte verzuchtte donderdagavond dat zijn nieuwste kabinet een ‘rotstart heeft gehad’. Daarom werd het heel erg moeilijk om aan de bevolking uit te leggen waarom de te nemen maatregelen goed zijn.


De NOS meldt:

Rutte erkende eerder al dat hij als onderhandelaar een fout had gemaakt, maar liet zich niet eerder in zulke negatieve bewoordingen uit over de start van het kabinet.

Tijdens een partijbijeenkomst in Zeist trof Rutte morrende VVD’ers die klaagden over het kabinetsbeleid. Zo gaf een plaatselijke afdelingsvoorzitter lucht aan zijn frustratie dat de verdere asfaltering van Nederland is stopgezet. “Bijvoorbeeld de verbreding van de A27 die nu op de lange baan is geschoven.” 

Rutte sloeg meteen hard terug:

“Ik hoop dat u mij niet kwalijk neemt dat ik het verkiezingsprogramma uitvoer. En het verkiezingsprogramma van de VVD zegt dat wij de overheidsfinanciën op orde gaan brengen. Dus neem mij niet kwalijk, zeg ik tegen deze afdelingsvoorzitter, want u bent geen gewone kiezer. Je bent bent kaderlid dus je moet wel gewoon even je eigen programma lezen want daar staat in dat wij de overheidsfinanciën op orde gaan brengen. We hebben alleen een rotstart gehad met dit kabinet. En als je een rotstart hebt kun je communiceren wat je wilt, dat gaat je niet lukken. Dan moet je gewoon aan de slag gaan, dat zijn we nu aan het doen, dan moet je hard gaan werken en dan heb ik mensen als jou nodig, want je bent geen gewone kiezer, je bent voorzitter van een afdeling, om die positieve boodschap uit te dragen.

Rutte slaagde er niet alle aanwezige VVD’ers te overtuigen. Een bezoekster verklaarde aan de NOS radioverslaggever (audio) niet te geloven dat de beloftes uit het verkiezingsprogramma gerealiseerd gaan worden.

Geef een reactie

Laatste reacties (70)