Laatste update 21:45
21

‘Rutte geeft Dijkhoff kus des doods’

Kee & Van Jole, het vaste politiek commentaarduo van De Nieuws BV, buigt zich over de net voor uitzending bekend geworden uitspraken van premier en VVD-leider Mark Rutte over VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.  In Elsevier Weekblad verklaart Rutte dat het niet vaststaat Dijkhoff de toekomstige lijsttrekker wordt. ,,Die regel is er niet. De VVD is een compleet anarchistische club. Daar zit helemaal geen lijn in dat soort dingen.’’  Gevraagd naar alternatieve kandidaten noemt Rutte minister Cora van Nieuwenhuizen.

Volgens Van Jole is er sprake van een kus des doods. Hij voorspelde al eerder dat Dijkhoff zwaar beschadigd zou worden door de affaires met onterecht verkregen vergoedingen en een moreel laakbaar gebruik van riante wachtgeldregelingen. Ook Kee voorziet problemen voor Dijkhoff en stelt dat Rutte uiteindelijk op zijn knieën naar Edith Schippers moet kruipen.

Verder hebben de twee het over de stikstofcrisis. Kee signaleerde Maxime Verhagen op het Binnenhof die openlijk kwam lobbyen voor de bouwsector. Gaat dat werken? En de precaire positie van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol komt ter sprake. Zij bracht het er slecht vanaf in een debat met de Tweede Kamer over de aanhoudende conflicten met Marokko.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)