Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte geeft groen licht voor kernenergie

  •  
18-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
kernenergie300.JPG
Rutte ziet geen belemmeringen voor kernenergie ... Maar kleine kans om eraan te verdienen
Voorstanders van groene energie krijgen er vanaf vandaag een geduchte tegenstander bij: Premier Mark Rutte. Op dag twee heeft Rutte aan de Kamer geschreven zelf geen formele belemmeringen te zien voor het investeren in kernenergie.
Rutte benadrukt dat het kabinet kan stimuleren maar dat de energiemarkt in Nederland geliberaliseerd is. Speerpunt voor het kabinet is energieopwekking waarbij zo min mogelijk kooldioxide wordt uitgestoten. “Dus ook kernenergie wordt hierdoor aantrekkelijk”, schrijft de premier.
RTEmagicC_kernenergie300.JPG
Als het gaat om het spekken van de staatskas lijkt kernenergie weinig rendabel te zijn omdat het moeilijk is om er geld mee te verdienen. Eerder namen Delta en RWE/Essent het initiatief maar kwamen daar van terug omdat het op niets uitliep.
Midden september liet CDA-leider in het programma Nieuwsuur al weten de discussie over kernenergie te willen openen om niet meer afhankelijk te zijn van Russisch gas. Wel wil hij dat Nederland uiteindelijk overstapt op duurzame energie. 
CC-Foto: Flickr Doel

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.