Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Rutte II onverschillig over gevolgen voor burgers'

  •  
08-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Buma300_01.jpg
Buma levert harde kritiek op coalitie in speech tijdens partijcongres ... Rutte II zou zich teveel richten op Randstad ... Geen oog voor grensstreek
Het kabinet is teveel op de Randstad gericht en heeft te weinig aandacht voor de provincies. Dat heeft CDA-leider Buma zaterdag gezegd tijdens het CDA-congres in Alkmaar.
Volgens Buma schaft het kabinet het liefst nog de provincies af en heeft het geen oog voor de aardbevingen in Groningen. Ook de crisis onder ondernemers in de grensstreek door accijnsverhogingen wordt volgens het CDA-kopstuk onvoldoende erkend door de regering Rutte II.
RTEmagicC_Buma300.jpg
Buma zegt een grote kloof waar te nemen tussen het kabinet en de samenleving. SP-Kamerlid Karabulut had zaterdag soortgelijke kritiek op het kabinet, maar ook op haar eigen partij de SP. Den Haag zou ook onverschillig zijn over de consequenties van de zorgherziening voor de burgers. 
In zijn toespraak liet Buma ook zijn afkeer weten over de discussie rondom de naheffing vanuit Europa en de ‘gedoogpartners’ van het kabinet.
Deze naheffing is niet uit de lucht komen vallen. Hij is het rechtstreeks een gevolg van de akkoorden met de gedoogpartners. En wat doen nu de gedoogpartners, D66 en ChristenUnie voorop? Nemen zij hun deel van de verantwoordelijkheid? Nee, ze roepen om het hardst dat het een schande is wat het kabinet allemaal doet.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.